The Art Server

Koningin Elisabethwedstrijd van start

images

Na piano, viool en zang ligt dit jaar de focus op cello. Uit 200 jonge cellisten koos de jury er 70 die aan de eerste ronde mogen meedoen. De loting is live te volgen op canvas.be.

De halve finales - die plaatsvinden van maandag 15 tot zaterdag 20 mei - worden live uitgezonden. De namiddagsessies (15 tot 18 uur) zijn te volgen op Canvas en worden gepresenteerd door Katelijne Boon.

Een internationale jury screende in februari de video's van maar liefst 202 jonge cellisten, ingezonden uit de hele wereld. De preselectie vond plaats met Arie Van Lysebeth (voorzitter), Henri Demarquette, Roel Dieltiens, Marie Hallynck, Frans Helmerson en Pieter Wispelwey. Op zaterdagavond 20 mei worden rond middernacht de namen van de twaalf finalisten bekendgemaakt.

In iedere sessie hoort het publiek vier van de 24 halvefinalisten aan het werk. Elke halve finalist treedt twee keer op, op twee verschillende dagen. De eerste twee kandidaten van elke sessie spelen een concerto, begeleid door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie onder leiding van Frank Braley. De andere twee kandidaten vertolken een recital.

Elke kandidaat bereidt twee recitalprogramma’s voor, waaruit de jury er één kiest. De kandidaten die het recital brengen, spelen ook het verplicht werk Chacun(e) sa Chaconne van Annelies Van Parys.

Bron: De redactie.be en kew

 

Categorie
Muziek
Datum
08 mei 2017
om 07:07

Deel via