The Art Server

Ai Weiwei op Amsterdam Light Festival

light_festival_logo

Nog tot en met 22 januari 2018 vindt de vijfde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Meer dan 35 kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad van Amsterdam.

De werken zijn langs een vaarroute, de Water Colors en een wandelroute, de Illuminade, geplaatst.

Een bijzondere debutant gaat de komende editie van Amsterdam Light Festival tentoonstellen. De Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei maakt een lichtobject genaamd Red Line. Dit kunstwerk loopt als een rode draad van licht langs de vaarroute Water Colors. Met het kunstwerk wil Ai Weiwei bezoekers wijzen op figuurlijke en letterlijke grenzen. Landsgrenzen, taalgrenzen maar ook persoonlijke grenzen, de begrenzing van mogelijkheden en grensgevallen. Met een lengte van bijna 7 kilometer is het kunstwerk het langste object dat ooit tijdens het festival getoond is.

Volgens curator Lennart Booij is het voor het eerst sinds het bestaan van Amsterdam Light Festival dat één kunstwerk als een rode draad door het festival loopt. Ai Weiwei weet met zijn object 'Existential', het thema van het festivalonderdeel Water Colors voor 2017, op een pakkende manier te verbeelden. Omdat Weiwei een object maakt dat alle andere kunstwerken met elkaar verbindt, kent Amsterdam Light Festival hem een speciale status toe: die van kunstambassadeur.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
09 mei 2017
om 07:07

Deel via