The Art Server

'The Big Draw' wordt voortaan 'Drawing Days'

drawing_days_Knipsel

Van 29 september tot en met 1 oktober 2017 pakt Drawing Days in Gent uit met 3 dagen bomvol tekenactiviteiten. Na enkele grote Vlaamse edities van The Big Draw betekent dit de terugkeer van een groot meerdaags tekenfestival.

The Big Draw was in Vlaanderen en daarbuiten al een vaste waarde. Het initiatief vond zijn oorsprong in Londen. Daarna volgden wereldwijd festivals in Berlijn, Barcelona, Los Angeles, Chicago, New York, Kathmandu… In Vlaanderen vonden 3 edities van dergelijke tekenfeesten plaats: in Gent (2013), Antwerpen (2014) en Leuven (2015). Na een kleinere versie in Hasselt (2016) verschijnt het groot, meerdaags festival nu terug op het toneel. In een nieuw jasje en met een nieuwe naam: Drawing Days.

Deze nieuwe naam en het bijhorend logo zullen de komende jaren het uithangbord vormen voor grote en kleinere tekenfestivals in ons land. Het doel blijft hetzelfde: iedereen aan het tekenen krijgen.

Van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober zal je in Gent kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan tekenactiviteiten: genieten van tekenkunst tijdens een tocht langs de raamtekenroute in de binnenstad, zelf meedoen aan een tekenworkshop of een krabbel zetten op een tekenmuur. Alles kan! Drawing Days is er voor fervente tekenaars, tekenleken, kunstkijkers én de toevallige passant.

Het tekenfestival Drawing Days bestaat uit tientallen activiteiten, georganiseerd door verschillende organisaties en creatievelingen. Wie in Gent zelf een tekenactiviteit wil organiseren kan tot 30 juni terecht op www.drawingdays.be.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
10 mei 2017
om 07:07

Deel via