The Art Server

Ontwerpwedstrijd voor Cultuurpool Citroën

msi_Knipsel

De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest richt een oproep aan ontwerpers voor de reconversie van de Citroëngarage IJzer aan het kanaal in het centrum van Brussel.

Er is al geruime tijd sprake om de iconische voormalige ciroëngarage in Brussel om te vormen tot een nieuw museum voor hedendaagse kunst. Enige tijd geleden werd het gebouw gekocht door de MSI om er, in opdracht van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, een 'cultuurpool' met internationale uitstraling te ontwikkelen. Het gebouw moet binnenkort plaats bieden aan een museum voor moderne en hedendaagse kunst (15.000 m2); een centrum voor architectuur (10.000 m2) en aan openbare ruimtes die toegankelijk zijn voor iedereen met een functionele, educatieve en recreatieve bestemming (10.000 m2). Het budget voor de uitvoering van de werkzaamheden is 125.000.000 euro excl. btw.

Belangstellende ontwerpers kunnen hun aanvraag voor deelname aan de wedstrijd insturen voor dinsdag 6 juni 2017 voor 11.00 uur. Verdere gegevens zijn te vinden op volgende website.

Categorie
Architectuur
Datum
12 mei 2017
om 13:58

Deel via