The Art Server

Expo van Dirk Braeckman op de Biënnale van Venetië reist achteraf naar BOZAR en M-Museum Leuven

venetie_Knipsel

Expo van Dirk Braeckman die momenteel op de Biënnale van Venetië plaatsvindt, reist in het voorjaar van 2018 door naar BOZAR en M-Museum Leuven

Kunstenaar-fotograaf Dirk Braeckman vertegenwoordigt België op de Biënnale van Venetië, de tweejaarlijkse hoogmis van de hedendaagse kunst. Voor wie niet in Venetië geraakt, is het de uitgelezen kans om de werken in eigen land te ontdekken.

Gisteren (zaterdag 13 mei) opende de 57ste Biënnale van Venetië (13/05 > 26/11/2017). Dirk Braeckman presenteert in het Belgisch paviljoen in de Giardini nieuw werk. Deze fotografische werken gaan in dialoog met een aantal bestaande werken. Zijn monumentale verstilde prints op barietpapier ademen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Van 1 februari tot 29 april 2018 brengen BOZAR en het M-Museum de tentoonstelling naar Brussel en Leuven.

Dirk Braeckman was al enkele keren in BOZAR te gast. Zo wierp hij er voorbije jaren zijn eigenzinnig licht op het werk van Jan Fabre en Antoine Watteau en dit jaar (nog tot 25 juni) van Jan Lauwers.

Naar aanleiding van de Biënnale van Venetië brengen Kunstenpunt en de Fédération Wallonie-Bruxelles, in samenwerking met M–Museum Leuven, Fotomuseum en BOZAR, een online publicatie uit over fotografie in de hedendaagse beeldende kunsten in België. Doel is meer aandacht en internationale zichtbaarheid te geven aan Belgische kunstenaars, die het medium fotografie gebruiken in hun beeldende kunstpraktijk.


Dirk Braeckman, L.V.-V.L.-(3)-2016 © Dirk Braeckman, courtesy of Zeno X Gallery, Antwerp

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
14 mei 2017
om 07:07

Deel via