The Art Server

Lieven Segers huldigt onze dwaze nachtelijke gedachten.

7bb8207a-1edd-4680-854d-ac714b950e6c

Naar aanleiding van het Antwerp Art Weekend, opent donderdag 18 mei een solo van kunstenaar Lieven Segers bij de Antwerpse galerij Base-Alpha . ‘Niets aan de hand - Niets in de mouw - Niets tegen de muur’ brengt een optelsom van de verhalen samen die Segers tijdens zijn project ‘Sharing is Caring’ verzamelde.

Sedert 2014 riep Lieven Segers via kleurrijke invitaties menig volk op om hun nachtelijke dronken gedachten via sms met hemzelf te delen, ‘Sharing is Caring’. Een driehonderdtal berichten later kan men nu het resultaat aanschouwen te Base-Alpha Gallery. Aanvankelijk verwerkte Segers de veelal absurde tekstberichtjes tot illustraties. Een té evident verwerkingsproces dacht Segers, waarop hij het roer omgooide en zich de figuren en karakters achter de verhalen probeerde voor te stellen.

Segers besloot om deze woordvoerders van de nacht weer te geven. Doordat hij zonder enige voorkennis van schrijnwerkerij aan de slag ging met hout om deze figuren een visuele vertaling te geven, kregen ze een humoristisch, stuntelig en ongemakkelijk karakter. Dit is treffend aan de nachtelijke gedachten waaruit ze ontstonden. De witte houten lichamen met zwarte hoofden staan verspreid doorheen de galerij. Als toeschouwer kan men zich door deze groep van onhandige figuren bewegen. Een zaaltekst die alle dronken tekstberichten bundelt, fungeert als een leidraad door de tentoonstelling. Het geheel presenteert zich als een beneveld bos, waarin de dronken dwaze gedachten eindeloos blijven echoën.

Base-Alpha Gallery, Kattenberg 12, 2140 Antwerpen

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
18 mei 2017
om 07:07

Deel via