The Art Server

Feest voor 10 jaar JazzCase

Jazz_case_Knipsel

Om haar 10 jarig bestaan te vieren organiseert JazzCase op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni een exclusief tweedaags festival. Naast concerten zijn er nog exposities en zelfs een jazzy boswandeling.

Op vrijdag 2 juni opent om 20:30 het Osama Abdulrasol Project het festival. Met dit nieuwe project bundelt quanûn-speler Osama Abdulrasol muzikanten uit Irak, Brazilië, Nederland en België. De klassiek geschoolde Helena Schoeters is de stem van het 4-koppige gezelschap. Het Paul Van Gysegem Trio treedt aan om 22:00. Ondanks het gewicht van veertig jaar geïmproviseerde jazz klinkt het trio van bassist Paul Van Gysegem ook vandaag nog uiterst fris en snedig. Van Gysegem concerteert al vanaf 1965 met diverse formaties in zowat heel België. Toonaangevende buitenlandse muzikanten werkte met hem samen, waaronder in het bijzonder Mal Waldron. Diezelfde avond opent ook een expo van sculpturen, schilderijen en tekeningen van Paul Van Gysegem en Osama Abdulrasol.

Zaterdag 3 juni valt ondermeer het Belgisch-Franse trio Llop (gratis), Bassss (gratis), Moker en het Samuel Blaser Trio te beluisteren. Lliop speelt veelal improvisaties, geïnspireerd door traditionele jazz. Tijdens een residentie in Harlösa werkte het trio aan een nieuwe opname met de Franse contrabassist Brice Soniano. Die opname J.Imp komen ze nu in première voorstellen samen met Brice. Het contrabas-ensemble Bassss neemt u mee op een jazzy boswandeling langs visuele partituren. Zeer bijzonder, want de uitvoeringen vinden plaats tussen de bomen van Klankenbos. Moker is een Belgisch-Italiaans jazzcollectief. Eigen composities wisselen vlotjes af met improvisaties. Moker brengt al 15 jaar lang klankavontuur vol fantasie, zonder restricties of taboes. Naast jazz hoort u psychedelica, krautrock, Afro, minimal, fanfaresk en electro. Jazzmedia alom bejubelen de Zwitserse trombonist Samuel Blaser voor zijn improvisatorische kwaliteiten. Voor dit trio heeft Blaser straf volk rond zich geschaard. Zoals de Franse gitarist Marc Ducret en de Deense percussionist Peter Bruun.

Website JazzCase

Categorie
Muziek
Datum
25 mei 2017
om 07:07

Deel via