The Art Server

Evens Foundation Arts Prize 2017

logo

De Evens Art Prize 2017 wordt dit jaar uitgereikt aan de Belgische beeldend kunstenares en filmmaakster Els Dietvorst voor haar film 'The Rabbit and the Teasel'. De film wordt nog tot 30 juni in loop vertoond in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.

De Evens Kunstprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een Europees kunstenaar en heeft tot doel artistieke initiatieven te ondersteunen die ons helpen stil te staan bij de hedendaagse Europese realiteit zodat we nieuwe perspectieven kunnen bedenken om onze gezamenlijke wereld vorm te geven.

Beeldend kunstenares en filmmaakster Els Dietvorst (°1964) behaalde een master in Schone Kunsten aan het Sint-Lucas, Brussel. In haar werk focust ze op communicatie, intermenselijke relaties en sociaal conflict. Ze kaart anti-utopische thema’s aan, zoals de condition humaine en de outsider. Haar werken nemen vaak de vorm aan van jarenlange projecten, waarin ze rechtstreeks met haar sociale omgeving werkt.

The Rabbit and the Teasel (Het konijn en de wolkaarder) is de eerste film van een trilogie. Dietvorst is bezig met de voorbereidingen van de tweede film, die het verhaal vertelt van een Ierse vissersgemeenschap die lijdt onder de Europese maritieme akkoorden.


The Rabbit And The Teasel (c) Els Dietvorst

BOZAR Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Open: van dinsdag tot zondag, 10u > 18u (donderdag: 10u > 21u)
Gesloten: maandag

Categorie
Cultuur
Datum
02 juni 2017
om 07:07

Deel via